2011. október 30., vasárnap

20 db-os könyvcsomag AKÁR DARABONKÉNT eladó! - Jelenlegi ára: 100 Ft

Helyhiány miatt az alábbi könyveim eladók:
Ahány darabot választasz belőlük, annyiszor 100 Ft az ára. Vehetsz egy darabot, vagy akár az egészet! Kérlek, úgy üsd le az aukciót, hogy annyit ígérj, ahányat megvennél (pl. 3 db-ot választasz, akkor 300 Ft-os ajánlatot tegyél. )
 
-      Bolgár György: Vágy
Titokzatos könyvettart kezében az olvasó. Nem csak azért, mert a könyv szerzője egészen mást kínál nekünk, mint amire számítottunk volna. Nem csak azért, mert a vágy örökké megfejthetetlen, mégis örökké újabb és újabb felfedezésekre sarkalló témája az életnek és az irodalomnak. Nem csak azért, mert ilyen kíméletlen, néha brutális őszinteséggel, közönségességgel, szókimondással, ugyanakkor iróniával és fájdalommal ritkán nyúlnak a testi vágy, az erotika témájához. Nem csak azért, mert az író különleges és többféle úton-módon sodorja a szerelmi szálakat, egészen addig, amíg azok végül (magyar és francia) térben és (15 évnyi) időben össze nem érnek. Nem csak azért, mert a feleségről, a szeretőről és a férfiról szóló külön történeteket egy negyedik vonulatban - egypercesekkel - kommentálja. Nem csak azért, mert a szerelmi három- négy- és sokszöget a rendszerváltás fogja keretbe. Nem csak azért, mert a különböző helyzetből és szemszögből írt történetek elütő stílusa azonnal érzékelteti az olvasóval a házasság és a szeretői viszony egymástól annyira különböző, mégis egyforma bugyrainak feneketlenségét. És nem is csak azért, mert bár a könyv szerkezete első látásra bonyolult, a szöveg - vágyat keltve és magát kelletve - olvastatja magát. A Vágy modern magyar regény arról, hogyan küszködik, birkózik, küzd egymással férfi és nő. Nem bírnak egymással. Sírni és nevetni való egyszerre; reménytelen. Kész regény.
 
-      Herman Wouk: Hajsza
Zrínyi Katonai Kiadó, Budapest, 1979.
 
-      Axel Munthe: San Michele regénye
Nagyszerű könyv: a helytállni akaró, esendő, a halállal szemben alulmaradó, de mégis időt, tehát életet nyerő emberről.
Fabula Könyvkiadó, 1990
 
-      Joseph O’ Connor: Az ügynök
Billy Sweeney, a középkorú szatelitantenna-ügynök sok mindent elrontott az életében - elhagyta a felesége, elveszítette tanári állását -, s most ráadásul gyilkosságot akar elkövetni. Egy olyan gyilkosságot, amely jogos igazságszolgáltatásnak tűnhet: a lányát brutálisan megverték egy benzinkúti rablás során, kómában fekszik – s a bűnbanda vezetője megszökött az előzetes letartóztatásból. A rendőrség nem tud a nyomára bukkanni, Billy viszont megtalálja, hosszú heteken át követi a bosszút tervezgetve, és aztán el is kapja…
De vajon valóban Donal Quinn került-e a markába, vagy a bosszúvágya, a zaklatott idegei szörnyű tréfát űznek vele?
 
-      Bächer Iván: Hatlábú
"; Kutyás lettem. Hatlábú. Nem akartam az lenni. Eszem ágában se volt. Meggyőződéses kutyátlan voltam harminchat éven át. Szilárd elvi alapon nem volt kutyám. Szeretem a függetlenséget, még akkor is, ha nemigen volt részem benne soha. Ebbe bele is nyugodtam rég. De hogy még egy kutyától is függjek, ez soknak tűnt fel előttem. Harminchat évig el nem tudtam volna képzelni, hogy egy póráz végére kötve naponta háromszor lemasírozzak egy térre, ahol nincsen semmi sem, és ami van, hát arról jobb nem beszélni. Tudtam, hogy aki kutyát tart, az kutyás lesz. Elkutyásodik. Kutyásokkal ismerkedik, kutyákról beszél, sőt kutyákkal beszél, kutyával fekszik, és kutyával kel, kutyával álmodik: elkutyul. A kutya büdös, továbbá zajosés harap. Ennyit tudtam a kutyáról, és ez nekem elég volt. Kutya-tudásomat sétáltattam nap mint nap, több mint harminchat éven át. Aztán egyszer csak kutya-tudásom elkóborolt, elszökött, nem leltem sehol, hamarosan már nem is kerestem. Kutyát sétáltattam helyette. Kutyás lettem. ";
1957-ben születtem. Húsz éven át tanultam. Tíz éven át tanítottam. Lassan húsz éve írok. Közben szakadatlanul éltem a legkülönfélébb emberekkel, no meg állatokkal, akiknek egyetlen közös vonásuk van: mindegyikőjüket szerettem.
 
Anne-Sophie Brasme: Lélegezz!
17 évesen úgy érzi az ember lánya, a világ összeesküdött ellene. Mindent szenvedélyesen él meg: a szerelmet, a szülőktől való elszakadást, a barátságot. Főleg a barátságot. Charlčne, a Lélegezz! főhősnője esetében ez az érzés az őrületig fokozódik. Sarah érkezésével, aki pillanatok alatt a legjobb barátnője lesz, a lány újjászületik: végre valaki, aki hasonlít rá, aki megérti, akivel mindent megoszthat. Ez azonban nem tart sokáig: a barátság rémálommá fajul, ahogyan azt Charlčne előre megjósolja. Majd színre lép a gyűlölet, az irigység és a féltékenység. És az érzelmek, a harcok tébolyult kavalkáddá sűrűsödve gázolnak át Charlčne fiatal életén. Anne-Sophie Brasme, a jelenleg középiskolai tanulmányait végző szerző alkotása a tavalyi esztendő legsikeresebb francia elsőkötetes regénye volt. ";;;; Fogd be, Charlčne! Idegesítesz a könyörgéseddel, a gyerekes szeszélyeiddel. Hagyd abba, Charlčne, bosszantasz. Ne csinálj semmit! Ne gondolkodj többet! Ne élj tovább! Elégedj meg azzal, hogy az enyém vagy
  
Zilahy Lajos: Halálos tavasz
Budapest, egy előkelő szálloda dolgozószobája. Elegáns, komoly fiatal férfi ül az íróasztalánál és levelet ír. Megírja tizenöt éve nem látott barátjának, miért is búcsúzik el az élettől néhány perc múlva. Zilahy Lajos, minden idők talán legnépszerűbb magyar írója. Első bestsellere, a Karády Katalin és Jávor Pál által örök időkre filmként is klasszikussá vált regénye, a Halálos tavasz a világ legegyszerűbb története. Egy fiú szeret egy lányt, aki mást szeret. Csak ennyi. Semmi több. Talán ebben rejlik a csoda. Talán ezért szeretjük annyira, már oly sok-sok éve. És fogjuk is szeretni, amíg csak könyv és szerelem lesz a világon.
 
 
Jeffrey Archer: Se több, se kevesebb
A póruljártak: egy oxfordi professzor, egy nagyra becsült belgyógyász, egy elegáns francia műkereskedő és egy jóképű angol lord. Csupán egy dolog köti össze őket: egy szélhámosnak köszönhetően egyetlen éjszaka leforgása alatt mind a négy befektető elveszti mindenét. A csaló neve Harvey Metcalfe, egy briliáns elme, a megtévesztés nagymestere, rendkívül veszélyes férfi. Attól a bizonyos éjszakától kezdve pedig a négy áldozat célpontja.
A négy idegent, akik mindnyájan szakmájuk szaktekintélyei, eggyé kovácsolja, hogy nincs mit veszíteniük. Tervük: megtalálni Harveyt, árnyékként követni, csapdába ejteni és tönkretenni. Monte Carlo fényűző kaszinóitól Ascot pazar lóversenypályáin, vagy a Wall Street nyüzsgő utcáin át egészen a legdivatosabb londoni galériákig folyik a hajsza. A játékot bosszúnak hívják, s a tanáruk egy igazi mester.
Jeffrey Archer (Párbaj, A tékozló lány, Légvonalban) izgalmakban bővelkedő regénye ötvenhét angol nyelvű kiadást ért meg. A szerző könyvei több mint száz millió példányban fogytak világszerte.
 


Jelenlegi ára: 100 Ft

Az aukció vége: 2011-10-31 11:18
. 20 db-os könyvcsomag AKÁR DARABONKÉNT eladó! - Jelenlegi ára: 100 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése